MENNYEK HÁBORÚJA

ELSŐ RÉSZE A FILMNEK:

https://videa.hu/videok/film-animacio/mennyek-haboruja-1-aOKHamKQdUaFIAPY  
Itt is megnézheted az első részt:
  http://indavideo.hu/video/MENNYEK_HABORUJA_1 
Mobiltelefonon nézőknek: az Indavideón meg kell érinteni a videólejátszó felületét, hogy a navigációs gombok és a folyamat kijelző (az a piros csík) eltűnjön (a felirat miatt kell). 

MÁSODIK RÉSZE A FILMNEK:

https://videa.hu/videok/film-animacio/mennyek-haboruja-2-xIo6bZvYzSO9mqQy 
Itt is megnézheted a második részt: http://indavideo.hu/video/MENNYEK_HABORUJA_2
A hozzászólásoknál hagyjatok üzenetet, ha lehetséges. 
Hogy a nem-hívők is kedvet kapjanak a megtekintéshez.

A Mennyek Háborúja Jónás Thompson elsőéves amerikai szenátor története.

Jónás-t szenátori munkája a démoni erők és a jó erők közötti harcba keveri. Vajon felismeri-e Jónás élete igazi megváltóját, vagy enged a kísértéseknek?
A film Jézus Krisztus megváltó szeretetét és minden ember megbocsátási igényét hangsúlyozza.


Jónás szenátor

A Mennyek Háborúja egy nagyon összetett cselekménysorozat, amelyet nehéz követni, de a színészek alakítása, a gyönyörű üzenet és a speciális effektusok segítenek pótolni a film gyengeségeit.A film kifejezetten keresztény. Hangsúlyozza Jézus Krisztus megváltó szeretetét, és azt, hogy mindenkinek szüksége van a megbocsátásra. A Bibliában leírt, a jó és a rossz természetfeletti harcát dramatizálja a film.


Jónás kisgyerekként, nem kapja meg apja szeretetét.Nagyon erős keresztény világnézetet képvisel egy olyan világban, ahol az olyan amorális viselkedés, mint a házasságtörés és a kapzsiság normális, és ez miatt angyalok és démonok ütköznek egymással természetfeletti konfliktusokban. Bemutatja a Halál reménytelen harcát az Élettel. Az intenzív erőszak azonban alkalmatlanná teszi a filmet kisgyermekek számára. A démonok és a pokol felkavaró ábrázolása az idősebb gyerekeket és felnőtteket is zavarhatja, de a traumát ellensúlyozza a film Krisztus szeretetét magasztaló üzenete.

Jónást lefoglalja a munkája, felesége és lánya pedig úgy érzik, hogy nem szeretik őket és nemkívánatosak. Amikor Jónás beleveti magát egy politikai konfliktusba, egy teljesen új kísértéssel találja szemben magát, ami távolabbra viszi őt a családjától.


Jónás felesége látomásban látja a katasztrófát (a robbanást), de Jónás nem hisz neki.

Egy új oltástörvényt hoznak a szenátus elé, és Jónás mindkét felet lobbizza. Amikor Jónás beleegyezik, hogy egy állítólag barátságos szenátorral találkozzon, tudtán kívül egy szellemi háború kellős közepébe sétál. A film egy igazi háborús övezetbe katapultálja Jónást, és a közönséget is, ahol Gabriel és angyalok serege száll szembe a démonok légiójával.

A MENNYEK HÁBORÚJA a speciális effektusok remekműve. Az angyalok és démonok harcának jeleneteit gyönyörű effektusok támasztják alá, amelyektől a természetfeletti valóságosnak tűnik.

Összességében a szereplőgárda teljesítménye erős. Segítenek végigvezetni a nézőket a karakterek belső csatáin. A közönség követi Jónás útját, hogy megértse az evangélium üzenetét, és megértse saját bűnösségét. Valódi bibliai események és szereplők, mint például Gábriel angyal, életre kelnek.

Fizikai vonalon a történet központjában egy olyan vírus elleni oltás áll, ami megszünteti a rákot pár hét alatt, de pár hónap múlva visszatér, és a beoltottak meghalnak. A szenátorok persze ki akarják venni a maguk részét ebből az üzletből, pedig tudják, hogy milliók fognak meghalni, és próbálnak egy saját vakcina verziót vagy utánzatot készíteni. Ez miatt tör ki közöttük a harc. A könnyebb érthetőség kedvéért, a szellemi harc akkor bontakozik ki igazán, amikor Jónás teste a felrobbantott szállodaemeleten öntudatlanul fekszik élet és halál között. És hogy Isten azért harcol, hogy akár öntudatlan állapotban is, de megértse, meglássa az igazságot, és dönteni tudjon.


A 2018-as filmen is már megjelennek a koronavírusok.


A renoválás alatti szállodában (ahol a szenátorok titokban összejönnek) robbanás történik, ami felgyorsítja a fejleményeket. A jelenet (kívülről nézve) hasonlít az ikertornyok támadására is. Sok olyan szál fut össze a filmben, ami a mai emberbe bele van égetve: vírus, ikertorony, terrortámadás, robbanások, szellemi harc, elvetettség, próféciák, álmok, menny, pokol, világvége hangulat stb... Ez ébreszti fel a nézőben a vágyat, hogy tovább nézze, végig nézze, mert napjainkban szinte mindenki kíváncsi és éhes Isten valóságára.

A filmben szereplő pozitív erők elítélik az olyan bűnös viselkedéseket, mint a kapzsiság, a kéjvágy és a hazugság (ami nem meglepő módon az Egyesült Államok szenátorainak karakterében található). Még az összetett teológiai valótlanságok is, mint például az az elképzelés, hogy a pokol nem létezik, vagy hogy Isten csak azt akarja, hogy az ember boldog legyen, bizonyítottan démoni erők műve.


Gábriel és Jónás


Angyalok harca a démonokkal

A film keresztény világnézete ellenére óvatosan kell eljárni, mielőtt fiatalabb gyerekeknek megengedjük a film megtekintését. Az összetett cselekményen sok kép látható a démonokról. A természetfeletti erők közötti valódi, fizikai hadviselés része a film alaptételének, így nem meglepő, hogy ezeket a harcokat ennyire részletesen bemutatják. A robbanások, fegyverropogások, kardcsapások, sebek, halál és holttestek rendszeres részei a MENNYEK HÁBORÚ erőszakosabb jeleneteinek.


Daegon, az egyik harcos démon


A főszereplő anyja megjelenik (fiatalon), de kiderül róla hogy.....Ez egy végleteket ostromló, kontrasztos film. A szeretet és a gyűlölet tökéletes kiábrázolása. A legmegdöbbentőbb jelenet, ahol a sikoltozó  embereket dobják a bibliai tűz tavába (Jel 20:15).

Összességében a tinédzserek és a felnőttek a Mennyek Háborúja-t egy izgalmas filmnek találják, erős keresztény üzenettel.

 


Daegon, az egyik harcos démon


A démonok egy kupolát vontak a föld köré, amit majdnem lehetetlen áttörni.


Egy nem-megváltott ember (nem fogadta még be Jézust) bármikor az ördög eszközévé válhat.


Jónás anyja: Isten nélkül az életnek nincsen semmi értelme.
Amikor kimondja valaki, hogy bocsásd meg bűneimet, a démonnak már nincsen hatalma rajta!
Egy Isteni pajzs védi, a démoni kard törik.


RÉSZLET A FILMBŐL (pokol és a keresztre-feszítés):

Gábriel arkangyal megmutatja a főszereplőnek a poklot (amint a tűznek a tavába vettetik) és a keresztre-feszítést. Bemutatja Isten határ nélküli szeretetét. Részlet a filmből.VETÍTENI AKARSZ?

Kb. 12 évvel ezelőtt a KMA rákérdezett egy állami filmes cégnél, hogy lehet-e nyilvános vetítést tartani a filmekkel?
A válasz az volt, hogy van Magyarországon egy kiskapu a teljes film legális bemutatásához. Ez pedig egy előadás keretében lehetséges.
Meg kell hirdetni nyilvánosan egy előadást, aminek a témája mondjuk az angyalok. Akár pár perces előadás után jogod van a mondanivalódat alátámasztani bármilyen audiovizuális termékkel, evvel a (teljes) filmmel is.
Ezt válaszolta az egyik filmekkel foglalkozó állami szervezet. Azóta nem-igen változhatott semmi, de érdemes ismét rákérdezni.
A feliratot oda tudjuk adni ebben az esetben, a filmet pedig be lehet szerezni a neten (nem kell rásütni, ha egy könyvtárba teszed őket, ugyanazzal a névvel, automatikusan lejátszásra kerül, feliratozva).
Comments   

-1 #5 Kotasová Zsuzsa 2022-04-25 16:31
Nagyon jó film! Köszönöm aki készítette feliratot. :)))) ❤️
Quote
0 #4 K. Zsuzsi 2022-04-17 11:27
Köszönjük! Jó film.
Quote
0 #3 Kovács Mária 2022-04-16 17:56
Döbbenetesen valóságos!
Quote
+1 #2 Rajk Zoli 2022-04-14 20:02
Várjuk, de nagyon.
Quote
+1 #1 Éva777 2022-04-13 12:32
Szuper film!
Quote