Gondolkodj szabadon! | 6. rész - Éden megfagyott mamutjai - Az első évezred tanúiAz életkörülmények az első kétezer évben az egész földön a paradicsomi állapotokhoz közeliek voltak. A Biblia szerint ezt az özönvíz katasztrófája változtatta meg. A mamutok, ahogy a többi állat is, trópusi körülmények között érezték jól magukat és nem a "jégkorszak" teremtményei. Vajon csak a Biblia szerint volt ilyen Ádám és Éva világa, vagy a tudomány is tud érvekkel szolgálni?
Sorozatunkban világunk és az élet eredetével foglalkozunk. Végsősoron azt kutatjuk, hogy mi, emberek honnan származunk. Még közelebbről, arra keresünk válaszokat, hogy az uralkodó véleménnyel szemben, milyen tudományos érveket tud felmutatni egy kisebbség által képviselt magyarázat: a teremtés paradigma.
A többségi nézet szerint világunk kezdete egy robbanás volt, és az élet roppant hosszú, évmilliárdokat felölelő idő alatt, fokozatosan alakult ki, míg eljutottunk az első ember megjelenéséig.
A kisebbség által képviselt magyarázat szerint - ami a Biblia magyarázata, a teremtés paradigmája - Isten teremtette Földünket, és rajta az életet, sőt magát az első embert is - és ezt hat nap alatt tette, nagyjából 6000 évvel ezelőtt.