Gondolkodj szabadon! | 5. rész - Az első emberek - ezeréves óriások?Számos tudományos ismeret, megfigyelés alátámasztani látszik a Biblia első oldalain olvasható leírást arról, hogy milyenek voltak Földünk történetének kezdetén az élet körülményei, a légkör és a természeti környezet. Lehetséges, hogy a tudomány is meg tudja erősíteni, hogy az emberek magasabbak voltak és közel ezer évig éltek, vagy ez csak mese lenne?
Sorozatunkban világunk és az élet eredetével foglalkozunk. Végsősoron azt kutatjuk, hogy mi, emberek honnan származunk. Még közelebbről, arra keresünk válaszokat, hogy az uralkodó véleménnyel szemben, milyen tudományos érveket tud felmutatni egy kisebbség által képviselt magyarázat: a teremtés paradigma.
A többségi nézet szerint világunk kezdete egy robbanás volt, és az élet roppant hosszú, évmilliárdokat felölelő idő alatt, fokozatosan alakult ki, míg eljutottunk az első ember megjelenéséig.
A kisebbség által képviselt magyarázat szerint - ami a Biblia magyarázata, a teremtés paradigmája - Isten teremtette Földünket, és rajta az életet, sőt magát az első embert is - és ezt hat nap alatt tette, nagyjából 6000 évvel ezelőtt.