Gondolkodj szabadon! | 3. rész - A dinók az emberekkel egy korban éltek!A dinoszauruszok nem az ember megjelenése előtt pusztultak ki, hanem néhány ezer évvel ezelőtt, az ember kortársai voltak.
Az előző rész folytatásaként további tudományos tényeket ismerhetnek meg a nézők. Emberi és dinoszaurusz lábnyomok egymás mellett! Dinoszaurusz ábrázolások a különböző történelmi korokban és kultúrákban.
Sorozatunkban világunk és az élet eredetével foglalkozunk. Végsősoron azt kutatjuk, hogy mi, emberek honnan származunk. Még közelebbről, arra keresünk válaszokat, hogy az uralkodó véleménnyel szemben, milyen tudományos érveket tud felmutatni egy kisebbség által képviselt magyarázat: a teremtés paradigma.
A többségi nézet szerint világunk kezdete egy robbanás volt, és az élet roppant hosszú, évmilliárdokat felölelő idő alatt, fokozatosan alakult ki, míg eljutottunk az első ember megjelenéséig.
A kisebbség által képviselt magyarázat szerint - ami a Biblia magyarázata, a teremtés paradigmája - Isten teremtette Földünket, és rajta az életet, sőt magát az első embert is - és ezt hat nap alatt tette, nagyjából 6000 évvel ezelőtt.