Gondolkodj szabadon! | 1. rész - A fiatal Föld hipotézise (6000 év)
Az epizód tartalmából:

a) A C-14 kormeghatározó módszer a szénrétegek és a gyémántok koráról
b) A Hold is fiatal: a holdpor vastagsága és a Hold évenkénti távolodása a Földtől
c) Lágy szövetek és vérsejtek dinoszaurusz csontokban
d) A Föld népessége és bolygónk kora

Gondolkodj szabadon!

Sorozatunkban világunk és az élet eredetével foglalkozunk. Végsősoron azt kutatjuk, hogy mi, emberek honnan származunk. Még közelebbről, arra keresünk válaszokat, hogy az uralkodó véleménnyel szemben, milyen tudományos érveket tud felmutatni egy kisebbség által képviselt magyarázat: a teremtés paradigma.

A többségi nézet szerint világunk kezdete egy robbanás volt, és az élet roppant hosszú, évmilliárdokat felölelő idő alatt, fokozatosan alakult ki, míg eljutottunk az első ember megjelenéséig.

A kisebbség által képviselt magyarázat szerint - ami a Biblia magyarázata, a teremtés paradigmája - Isten teremtette Földünket, és rajta az életet, sőt magát az első embert is - és ezt hat nap alatt tette, nagyjából 6000 évvel ezelőtt.

Gondolkodj szabadon! - Azért ez a sorozat címe, mert szabadság kell ahhoz, hogy szóba merjünk állni ezzel a magyarázattal! Adjanak lehetőséget ennek a nézetnek, gondolkozzanak nyitottan, szabadon! Engedjék, hogy bemutatkozhasson a teremtés paradigmája és Önök dönthessék el, mennyire tartják helytállónak, meggyőzőnek azokat az érveket, tudományos érveléseket, amelyeket ez a magyarázat használ - mert a gondolat szabad!